Следвайте Гласове в ТелеграмЕС не е в състояние да компенсира Украйна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЕС не е в състояние да компенсира Украйна
Коментари Харесай

Борел: ЕС няма да може да компенсира Украйна за спряната от САЩ помощ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Европейски Съюз не е в положение да компенсира Украйна за помощта, която Съединени американски щати стопираха, тъй че Брюксел чака Вашингтон да преразгледа това решение и да възобнови поддръжката си за Киев. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел при идването си на срещата на върха на Европейската политическа общественост в Гранада, оповестяват международни медии.

" Разбира се, Европа не може да размени Съединените щати. Разбира се, можем да създадем повече, само че Съединените щати са незаменими в помощта на Украйна ", сподели той.

„ Европейският съюз усилва помощта си; на масата за договаряния има оферти за разпределяне на 50 милиарда евро за цивилен и стопански потребности и 20 милиарда евро за военни потребности. И имаме потребност от това, до момента в който чакаме решение от Съединени американски щати. Разбира се, можем да създадем повече, само че Съединени американски щати са незаменими в помощта на Украйна ", съобщи още Борел.

„ Бях в Киев преди няколко дни и в този миг научихме, че Конгресът на Съединени американски щати не е присъединил поддръжка за Украйна в огромната бюджетна договорка, с цел да избегне шатдаун. Разбира се, не чакахме това и това не беше добра вест. Но се надяваме, че това няма да е окончателната позиция на Съединените щати. Украйна се нуждае от поддръжката на Европейския съюз, само че също и от поддръжката на Съединените щати. Надявам се, вярата на украинците  е, че Съединените щати ще потърсят способи да преразгледат това решение и да възобновят поддръжката си за Украйна “, сподели той.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР